Deze bijzondere plek wordt door veel backpackers overgeslagen. Het kleine dorpje Toro Toro ligt tussen Sucre en Santa Cruz en is te bereiken per minibusje. Enkel de weg ernaar toe is de trip al waard waarbij je door het prachtige landschap van nationale park Toro Toro rijdt. Vanuit Toro Toro kan je verschillende trips doen die elk een halve of hele dag duren voor een appel en een ei.

Toro Toro staat bekend om hun vele voetprints en overblijfselen van dinosauriërs, waar ze maar al te trots op zijn. Er staat zelfs een gigantisch beeld van een T-rex op het centrale plein van Toro Toro. En als introductie bij iedere tour die je boekt, krijg je een improvisatorisch in elkaar geflanst filmpje te zien over de ‘spectaculaire’ vondsten van botten en voetsporen.

Voor dinosauriër overblijfselen zou ik echter Toro Toro zeker niet bezoeken. Een trip naar de canyons is daarentegen wel de moeite waard waarbij je als je mazzel hebt condors kunt zien vliegen. Verschillende soorten rotsformaties, watervallen en grotten met grottekeningen, tijdens een wandeling waarbij ik zelden het landschap in een paar uur tijd zo snel heb zien veranderen. Bij het bezoeken van de grot moet je alleen geen claustrofobie hebben of bang zijn voor grote hoogten. De veiligheid is er ver te zoeken in deze grotten dus wees gewaarschuwd!

Helaas verliep mijn verblijf in Toro Toro niet geheel vlekkeloos en belande zelfs in het ziekenhuis. Lees hier mijn verhaal.

Auteur

Leuk dat je op mijn blog bent! Heb jij leuke ervaringen die je wil delen? Of heb je vragen nav mijn blog? Laat dan een berichtje achter!

1 Comment

  1. Pingback: De nachtmerrie | LaLaLeo

Laat een bericht achter