San Pedro de Atacama is een piepklein dorpje middenin de woestijn in het noorden van Chili, grenzend aan Bolivia. Het is er een van de droogste plekken op aarde en het regent er zelden of nooit. Met een van de meest waanzinnige en bizarre landschappen ter wereld is deze plek een droom voor elke fotograaf.
In San Pedro de Atacama staan ook de grootste telescopen ter wereld waar je fantastisch sterren kan kijken.

In het dorp van San Pedro zelf draait het duidelijk om tourisme en vind je de ene na de andere tourbureau. Er worden zo veel verschillende tours aangeboden dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Het loont om goed om je heen te kijken en niet zomaar voor de eerste de beste en goedkoopste te gaan, want ze zijn zeker niet allemaal even goed.

Bekendste tour die wordt aangeboden is Valle de Luna, oftewel de Valley of the Moon. Deze is ook meteen wel de meest toeristische, maar daarom niet minder mooi. Je vertrekt om 4 uur ’s middags en komt langs verschillende zand- en rotsformaties midden in de woestijn. Op het einde van de rit staat je een prachtige zonsondergang te wachten met werkelijk een spectaculair uitzicht over de vallei.

Ikzelf heb daarnaast nog een privetour gedaan met zes andere toeristen waarbij we met een 4×4 verschillende plekken bezochten in de altiplano. We kwamen langs Laguna Chax, Laguna Miskanti, Laguna Miñiques en Piedras Rojas. Juist omdat het een privetour was konden we massatoerisme ontwijken, stoppen zoveel we wilden en alle tijd nemen. Wanneer je er als enig levende wezen aanwezig lijkt te zijn naast de flamingo’s en picunas die er rondgrazen wordt deze plek nog magischer. De trip was uitstekend geregeld en tot in de puntjes verzorgd waarbij het ons werkelijk aan niets ontbrak en mijn bezoek aan San Pedro de Atacama een onvergetelijke ervaring maakte. Het loont dus zeker iets meer te betalen voor een privé tour waardoor je de massa’s ontwijkt, meer de tijd krijgt, meer locaties bezoekt en dus meer waar krijgt voor je geld in het bijzondere San Pedro de Atacama.

 

Laat een bericht achter