Sacred Valley is heel goed te bereiken vanuit Cusco. Sacred Valley, oftewel ‘heilige vallei’, is de verzamelnaam voor een gebied dat stamt uit de tijd van de Inca’s waar belangrijke historische stadjes als Chincheros, Maras, Moray, Ollantaytambo en Pisac onder vallen. Ik heb er zelf voor gekozen een georganiseerde tour te doen, maar de afzonderlijke bestemmingen zijn heel makkelijk op eigen gelegenheid te doen als je een autootje huurt.

In het hoogseizoen kan het er behoorlijk heet worden en in combinatie met de hoogte kan dit best zwaar zijn waarbij hoogteziekte op de loer ligt. Neem daarom voldoende cocabladeren mee of pillen tegen hoogteziekte. Deze zijn op iedere hoek te vinden in de vele drogisterijen en apotheken in Cusco.

Chincheros ligt nét niet in de Sacred Valley maar ligt er vlak tegenaan. Het is een klein stadje gelegen tussen groene heuvels en Inca ruïnes met goed onderhouden koloniale straatjes met Spaans middeleeuwse uitstraling en is een van de mooiste stadjes rondom Cusco. Vanaf het centrale plein is er prachtig uitzicht over de terrassen en omliggende bergen. Hier is tevens de markt te vinden waar Peruaanse vrouwen kleurrijke doeken en kledij verkopen.

Moray is een archeologische plek uit de tijd van de Inca’s met ruïnes bestaande uit verschillende cirkelvormige terrassen die werden gebruikt als irrigatiesysteem. Nog geen twintig minuten van Moray liggen de zoutmijnen van Maras of Salineras met maar liefst 3000 kleine akkers. Deze zoutmijnen zijn er al sinds de tijd van de Inca’s maar worden nog steeds gebruikt. Deze akkers die reiken tot het oog kan zien zijn werkelijk waar een spectaculair aanzicht!

Ollantaytambo was een van de belangrijkste steden en tevens het middelpunt van de Sacred Valley in de tijd van de Inca’s. Hier zijn de unieke terrassen te vinden die toentertijd zijn gebruikt voor landbouw met een uniek irrigatiesysteem waarbij het water van de rivier Urubamba werd gebruikt. Vanaf de terrassen is er veel gevochten tegen de Spanjaarden en heeft daarom een belangrijke plek in de historie gekregen. Bovenop de ruïne van Ollantaytambo is de Temple of the Sun the vinden met 6 stenen die elk maar liefst 50 ton wegen, waarvan men hedendaags nog steeds niet weet hoe deze daar gekomen zijn.

Pisac bevat eveneens ruïnes uit de tijd van de Inca’s en worden gezien als een van de meest belangrijke overblijfselen van de Inca’s. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje ruïne moe werd na alle andere ruïnes die ik eerder heb bezocht maar ik geef toe dat Pisac toch wel heel spectaculair was met prachtig uitzicht en absoluut het bezoeken waard.

 

Auteur

Leuk dat je op mijn blog bent! Heb jij leuke ervaringen die je wil delen? Of heb je vragen nav mijn blog? Laat dan een berichtje achter!

Laat een bericht achter