Rainbow mountain ligt zo’n 3,5 uur rijden vanaf Cusco. Je moet er wat voor over hebben want je wordt 4 uur ’s nachts van je hostel opgehaald en de tocht is zeker niet gemakkelijk! Je begint de wandeling van zo’n 3 a 4 uur klimmen op 4200 meter hoogte naar maar liefst 5200 meter. En dat is nou precies het moeilijke eraan.

Ik had de week ervoor de Inca Trail gedaan en dacht met dit als ervaring, wat ik toch zéker een prestatie vond, het varkentje wel even te wassen. Maar dit was andere koek! Hoogteziekte kan zich in rare verschijnselen uiten. Ikzelf werd duizelig, met hoofdpijn en werd gewoon ontzettend beroerd. Anderen werden misselijk, moesten overgeven of vielen zelfs flauw. Door gebrek aan lucht kon ik de laatste honderd meter maar amper halen en moest elke tien meter bijkomen. Maar… Wat een adembenemend uitzicht! Het was afzien, maar meer dan waard!

2 Berichten

 1. Hoi Leonie,

  Ik lees hier en daar dat je paard of ezel kunt huren voor de tocht naar de top van Rainbow Mountain. Ik heb knieproblemen en kan de tocht dus no way op eigen kracht doen, maar wil het wel super graag allemaal zien!
  Mbt het lopen met het paard: kun je er de hele tijd op zitten? Of 50/50 van de tijd, of nog minder? En loopt dat paard sneller/langzamer dan de personen die te voet gaan? Dit kan ik meenemen in mijn overweging om hier naartoe te gaan.

  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Anniek

  • Dag Anniek,

   Je kan er inderdaad een ezel huren. Toen ik er was moest je het eerste stuk echter nog wel zelf lopen. Maar dat was een makkelijk begaanbare en vlakke weg en was qua zuurstof goed te doen. Halverwege werd het een stuk steiler, maar daar stonden de ezels klaar. Omdat het daar inmiddels al aanzienlijk op hoogte was en menig in ademnood kwam, zwichtten er een hoop voor de ezel. Toentertijd koste het huren van een ezel zo’n €15. Je was dan binnen no time aan de top. De meeste wandelaars waren tegen het eind niet zo snel meer en moesten om de zoveel stappen rusten om op adem te komen. De ezels hebben geen last van de hoogte en brengen je binnen no time boven. De allerlaatste 100 meter tot aan de top dien je wel zelf te doen, omdat de weg dan onbegaanbaar wordt voor de ezels. Dat is nog wel even een pittige klim! Voordat je definitief besluit wel of niet naar Rainbow Mountain te gaan zal ik je adviseren daar ter plekke nog even te vragen wat de huidige situatie is. Naar mijn weten is er de laatste tijd veel veranderd en is er een extra weg aangelegd naar de Rainbow Mountain. Wellicht is het nu wel mogelijk voor het hele stuk een ezel te huren. In Cusco weten ze je bij menig reisbureau hier vast alles over te vertellen.
   Alvast heel veel plezier in Peru! Mocht je de Rainbow Maintain gaan beklimmen weet ik zeker dat je het er prachtig zult vinden!

   Groet,

   Lalaleo

Laat een bericht achter