Rainbow mountain ligt zo’n 3,5 uur rijden vanaf Cusco. Je moet er wat voor over hebben want je wordt 4 uur ’s nachts van je hostel opgehaald en de tocht is zeker niet gemakkelijk! Je begint de wandeling van zo’n 3 a 4 uur klimmen op 4200 meter hoogte naar maar liefst 5200 meter. En dat is nou precies het moeilijke eraan.

Ik had de week ervoor de Inca Trail gedaan en dacht met dit als ervaring, wat ik toch zéker een prestatie vond, het varkentje wel even te wassen. Maar dit was andere koek! Hoogteziekte kan zich in rare verschijnselen uiten. Ikzelf werd duizelig, met hoofdpijn en werd gewoon ontzettend beroerd. Anderen werden misselijk, moesten overgeven of vielen zelfs flauw. Door gebrek aan lucht kon ik de laatste honderd meter maar amper halen en moest elke tien meter bijkomen. Er is gelukkig goede begeleiding en indien nodig krijg je zuurstof toegediend. Maar… Wat een adembenemend uitzicht! Het was inderdaad afzien, maar al met al was deze tocht het meer dan waard! Mocht al dit je wat afschrikken maar wil je tóch graag de Rainbow Mountains zien dan kan je voor een schappelijk prijsje een ezel huren die je naar boven brengt. De laatste 100 meter zal je wel echt zelf moeten lopen/kruipen.

Als tip wil ik je nog meebrengen niet de fout te maken je niet in te smeren tegen de zon. Door de kou is het heel verraderlijk en verbrand je zo! Oh ja, neem genoeg cocabladeren mee om op te kauwen! Dit maakt de wandeling ook een stuk makkelijker.

Auteur

Leuk dat je op mijn blog bent! Heb jij leuke ervaringen die je wil delen? Of heb je vragen nav mijn blog? Laat dan een berichtje achter!

Laat een bericht achter