In het kleine authentieke dorpje Quilotoa, midden in het andesgebergte gelegen, ligt het beroemde Quilotoa kratermeer. Meeste toeristen kiezen ervoor het kratermeer te bezoeken met de bus vanuit Latacunga, om in anderhalf naar beneden en weer naar boven te lopen, en vervolgens weer met de bus verder naar een volgende bestemming te gaan. Zelf leek mij dit niet zo interessant om te doen, omdat je zo niet veel van het omringde landschap ziet en bovendien heb ik een hekel aan wandelroutes die de weg terug hetzelfde zijn als heen. Daarom koos ik ervoor vanuit Isinlivi, een dorpje er vlakbij gelegen, in twee dagen naar het kratermeer te lopen.

Je kan er werkelijk prachtig wandelen en dat kan prima zonder gids waardoor je zelf je route en tempo kan bepalen. Je bent er wel volledig tot jezelf aangewezen, want veel mensen zul je niet tegenkomen. Het kan er vooral ’s nachts heel erg koud worden, je verdwaald geheid een keer en je moet het een paar dagen zonder wifi zien te doen. Bovendien is het af en toe behoorlijk afzien door de forse hoogteverschillen. Maar, de beloning eindelijk aan te komen bij het kratermeer wordt daarom des te beloond.

Voor meer over mijn avonturen in Quilotoa lees je hier meer.

Auteur

Leuk dat je op mijn blog bent! Heb jij leuke ervaringen die je wil delen? Of heb je vragen nav mijn blog? Laat dan een berichtje achter!

Laat een bericht achter