Zo’n anderhalf uur vliegen en je komt van het hectische La Paz in de jungle van Rurrenabaque terecht. Het was altijd al een droom van me geweest om naar de amazone te gaan. Deze plek heeft absoluut iets magisch voor mij. Ook het stadje Rurrenabaque heeft een bijzonder gemoedelijke sfeer waar je je prima een paar dagen kan vertoeven.

Ik ben ruim een week in Rurrenabaque geweest en heb er twee tours gedaan; de jungle tour en de Pampas tour. De jungle tour was een tour van drie dagen die je na anderhalf uur varen over een zijtak van de amazonerivier langs kleine stammen en inheemse dorpjes uiteindelijk brengt bij de lodge. Van daar uit liep ik urenlang samen met mijn begeleider (ik had een prive tour!!!) door de jungle waarbij hij me van alles kon vertellen over de helende krachten van de bomen en planten die er stonden. Je ziet er verschillende soorten apen, vogels, capibara’s, miereneters en meer. Helaas hadden we de jaguar net gemist, maar nog wel de voetafdrukken gevonden. Op een gegeven moment kwamen we bij een rotswant van kalksteen waar macaw’s, oftewel ara’s hun nest bouwen. Tijdens zonsondergang vliegen de honderden macaw’s terug naar hun nest om hun jong te voeden.

De Pampas tour is tevens een tour van drie dagen waarbij je over de rivier de Pampas vaart met een bootje van max 8 man. Over water zie je zowaar nóg meer dieren. Van schildpadden tot kaaimannen, capibara’s, macaw’s, apen, honderden soorten vogels. Je gaat er vissen op piranha’s die je later zelf mag opeten en ja ja.. je kan zwemmen met roze dolfijnen! Oke ze zijn dan wel iets meer verlegen dan gewone dolfijnen maar het idee is zeker leuk. Je moet wel tegen muggen kunnen, want je wordt in de jungle en zeker bij de pampas tour zonder te overdrijven miljoen keer gestoken.

Laat een bericht achter