Over Leo

In deze blog zijn mijn foto- en reisverhalen te vinden over mijn liefde en lust voor leven. Een persoonlijk verhaal. Waarin niets is gelogen, niets is weggelaten, en niets is overdreven. Omdat er al genoeg reisblogs zijn waar je de leukste restaurantjes en hotels kan vinden…

Een blog dat is ontstaan vanuit passie voor fotografie en het schrijven van verhaaltjes. Om anderen te inspireren en ertoe zetten de wijde wereld te ontdekken. Maar ook om te laten zien dat reizen niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Tijdens mijn reizen ben ik ontelbare keren in onvoorspelbare en benarde situaties terecht gekomen die soms maar nét goed gingen. En soms zelfs nét niet..

Maar dát zijn juist de dingen die reizen zo leuk maken! Bij thuiskomst merkte ik dat ik het helemaal niet interessant vond om te vertellen over de Machu Pichu in Peru, de prachtige witte stranden in Rio de Janeiro, of hoe lekker de Argentijnse steaks in Buenos Aires wel niet waren. Véél leuker vond ik het om verhaal te doen over mijn kerstdiner in de jungle van Peru dat ik eerst zelf nog moest slachten, dat ik een jointje heb zitten roken met een taxichauffeur in Cartagena onderweg naar de airport, hoe ik uit verse cokabladeren coke heb gemaakt in Colombia en dat ik verliefd werd in Rio.

Maar ook dat ik het ziekenhuis in terecht ben gekomen in Bolivia, en voor de keuze heb moeten staan mijn reis af te breken. En dat ik bijna werd aangerand in Colombia. Want daar moet je als vrouw alleen op reis zéker voor op je hoede zijn.

Allemaal geen reden om het reizen te laten! Maar wel om je aan het denken te zetten en goed voorbereid op reis te gaan. Naast het delen van mijn eigen verhalen wil ik ook graag jouw verhaal vertellen. Dus herken je jezelf in mijn verhaal, heb je zelf iets meegemaakt? Of is er iets anders wat je met me delen? Neem dan contact met me op.