Leonie Linotte

Over Leo

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar samen vormen ze een perfect huwelijk. Fotograaf en journalist Leonie Linotte combineert het beste van twee werelden in multimediale producties.

Lalaleo is een verzamelplek van persoonlijke verhalen, reisverslagen en publicaties die Leonie de afgelopen jaren heeft gemaakt. Een verzamelplaats ontstaan vanuit passie voor fotografie en het schijven van verhalen na haar reis door Zuid-Amerika. Om zomaar van haar af te schrijven, het verhaal van een ander op papier te zetten, of omdat ze haar camera was vergeten en toch wilde vastleggen wat ze had meegemaakt.

Inmiddels schrijft ze de meest uiteenlopende journalistieke verhalen en heeft ze van haar passie haar beroep gemaakt. Ze loopt wekenlang mee in een Grieks vluchtelingenkamp, verblijft bij de nachtopvang van het Leger des Heils en maakt een portretterend interview van een architect met Parkinson. Maar ze schrijft ook korte anekdotische verhalen over hoe het is om te daten in tijden van corona.

Ze heeft een hekel aan onrecht en kan het slachtoffer in de dader zien. Het mes snijdt aan twee kanten en Leonie wil beide kanten zien. Nooit staat ze op de voorgrond. Maar als ze de kans krijgt dichterbij te komen, gebeuren er dingen die je niet verwacht.