Veel backpackers slaan Nazca over omdat het te duur is. Deze plek stond voor mij echter hoog op mijn verlanglijstje en was een must om te bezoeken omdat er een van de belangrijkste historische overblijfselen te vinden zijn van de oude Inca’s.

De Inca lijnen en figuren zijn pas in de jaren ’40 ontdekt toen er over het gebied werd gevlogen. De lijnen zijn namelijk alleen vanuit de lucht te zien.

Een vlucht duurt zo’n 30 minuten en kost omgerekend zo’n €70. Je moet een beetje tegen turbulentie kunnen, want met zo’n klein klein vliegtuigje ga je daar geheid last van krijgen. Je krijgt dan zo’n 12 figuren te zien. Het is soms wat zoeken, want ze zijn niet altijd even duidelijk te zien. Maar het uitzicht alleen al is de vlucht meer dan waard.

Als je dan tóch in Nazca bent zal ik ook zeker een land tour overwegen waarbij je meer te zien krijgt van oude, maar nog steeds werkende irrigatiesystemen uit de tijd van de Inca’s.

Wat deze plek extra speciaal en onvergetelijk maakt voor me was mijn ontmoeting met Yo Yo, waarover meer is te lezen in mijn blog.

Auteur

Leuk dat je op mijn blog bent! Heb jij leuke ervaringen die je wil delen? Of heb je vragen nav mijn blog? Laat dan een berichtje achter!

Laat een bericht achter