‘Welkom in Colombia’! Wanneer je dit land bezoekt zal je dit meer dan eens te horen krijgen van de locals, uit dankbaarheid dat je hun mooie land bezoekt. Al lang niet meer is dit het land waar onder het regime van Pablo Escobar de burgers gebukt gingen onder criminaliteit.

Wat eerst nog de meest gevaarlijke stad ter wereld was, is in nog geen 20 jaar tijd uitgeroepen tot meest innovatieve stad ter wereld. Tegenwoordig is hier van alles te doen en komt het niet zelden voor dat mensen hier weken of zelfs maanden blijven plakken. Poblado is het hart van Medellin met super gezellige barretjes en restaurantjes. Wanneer je deze stad bezoekt, neem dan zeker een kijkje bij Comuna 13 waar de Escaleras Electricas te vinden zijn.

Ikzelf vond de ‘real city tour’ echt een aanrader. Niet per se een leuke tour, maar heel informatief als je geïnteresseerd bent in de historie van Medellin. Vanuit Medellin is ook goed het kleurrijke Guatape te bezoeken. Wat ook zeker een aanrader is, is  Escobar paintball, waarbij je in het oude huis van Pablo Escobar gaat paintballen.

Een heel informatieve tour voor als je in Pablo Escobar geïnteresseerd bent is de Pablo Escobar tour, waarbij de oude chauffeur van Pablo Escobar je langs allerlei belangrijke plekken van Medellin brengt, een boel informatie uit eerste hand over Pablo Escobar uitstort, en waarbij je het graf van Pablo Escobar en familieleden bezoekt. Als kers op de taart krijg je de broer van Pablo Escobar te zien.

Laat een bericht achter