La Paz behoort tot een van de meest bizarre steden die ik ooit heb gezien en zeker tot de meest bizarre stad van Zuid-Amerika. En ook de meest smerige… Het gebeurt regelmatig dat er stakingen zijn en dat vuilnis wekenlang niet wordt opgehaald en dat alle zooi op straat blijft liggen.

Ik heb nog nooit zo veel lol gehad in mijn leven als in La Paz waarbij je je voor €0,80 zeker drie kwartier kostelijk kan vermaken in de kabelbaan die je over heel La Paz brengt. Wat voor de inwoners van La Paz hun meest efficiënte vervoersmiddel is, is voor de toerist een uitje. Heel bijzonder is het om te zien hoe de je van wijk naar wijk op veilige manier de verschillen kan zien van de meest arme wijken tot de meest rijke. Want ja.. La Paz is zéker niet veilig.

La Paz is een stad met contrasten, met hier en daar wat morbide en oneerbiedige taferelen. Zo vond ik het bijvoorbeeld heel bijzonder over de begraafplaats te gaan met de kabelbaan waardoor het een soort attractie werd.
Je kan er urenlang rondstruinen over marktjes waarbij er allerlei specerijen en kruiden worden verkocht voor zwarte magie. Bolivia is een sowieso een land wat nog veel bijgeloof heeft. De lama foetussen die er worden verkocht zijn er onder meer voor om deze op te offeren en in de fundering van huizen te stoppen en zouden geluk moeten brengen.

Je moet ervan houden en het is wat toeristisch, maar als je dan toch in La Paz bent zou je ook eens kunnen kijken naar cholita’s wrestling, waarbij Boliviaanse vrouwen in traditionele kledij gaan worstelen. Het is net zo slecht als het klinkt of misschien zelfs erger, maar dan ook wel weer zó slecht dat het weer leuk is.

Het eten in La Paz is overigens ook te gek, maar kijk uit met eten op straat want de hygiene is niet om over naar huis te schrijven. Mocht je toch lekker streetfood willen eten maar dan wel in een restaurant dat ook nog eens door een Nederlander wordt gerund ga dan zeker naar restaurant Luciernagas.

Lees hier meer over hoe ik toch niet voorzichtig genoeg ben geweest met eten en drinken waardoor ik een parasiet heb opgelopen en zelfs het ziekenhuis in terecht ben gekomen.

Laat een bericht achter