Iquitos heeft werkelijk mijn hart gestolen en vond ik een van de meest inspirerende steden van Peru. Deze jungle stad met 400.000 inwoners heeft maar liefst 40.000 tuk tuk’s en is daarmee het meest belangrijke vervoermiddel van Iquitos. Bijzonder is ook dat deze stad enkel per vliegtuig of boot kan worden bereikt.

Iquitos heeft vooral veel Ayahuasca toerisme. Maar kijk uit dat je niet zomaar met de eerste de beste zogenaamde sjamaan in zee gaat. Ayahuasca is een bijzonder ritueel die niet zomaar iedereen kan uitvoeren. Helaas wordt er veel misbruik gemaakt door de grote vraag naar Ayahuasca en noemt iedereen zichzelf ineens sjamaan. Als je overweegt een Ayahuasca ritueel te doen, laat je dan eerst goed informeren. Het gebeurt niet zelden dat er toeristen dood gaan aan dit krachtige goedje. Indien goed gebruikt onder de juiste begeleiding kan dit een van de meest bijzondere ervaringen zijn die voor velen life changing kan zijn.

Lees hier meer over mijn ervaring in Iquitos over mijn bijzondere ontmoeting met Carlos en Cesar en het kerstdiner dat ik zelf nog moest slachten.

Auteur

Leuk dat je op mijn blog bent! Heb jij leuke ervaringen die je wil delen? Of heb je vragen nav mijn blog? Laat dan een berichtje achter!

Laat een bericht achter