Eric Venghaus, 69, komt uit Den Haag. Is lid van de Rijswijkse Golfclub en sponsort de NVGJ (Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten). Eric werkt als algemeen directeur bij Zorg Vastgoed Management.
En sta ik eenmaal bij die putt, dan weet ik dat ik die maak

“Mijn vader overleed toen ik vier was. Ik was de een na jongste van zeven en het gezin was arm. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn moeder huilend aantrof in de keuken, omdat ze de huur niet kon betalen. Het was ook het moment dat ik bedacht dat ik rijk wilde worden. Niet rijk om het rijk zijn, maar om vrij te kunnen zijn. Al van kleins af aan had ik de drive om het te maken. Net als bij schaken denk ik stappen vooruit. Ik weet waar ik voor sta en wat mijn doel is. Hoe ik daar kom maakt niet uit, maar dat ik er kom is een feit.

“Tien jaar geleden begon ik met golfen en ik geniet daar enorm van. De natuur, zo mooi, zo gaaf! Het geeft me zoveel energie. Inmiddels heb ik handicap 14 en kom af en toe onder de 10. Ik wil in mijn spel halen, wat ik in het leven haal. Ik zie in golf een parallel met het leven. Net als golf en zakendoen niet ver uit elkaar staan. Als het privé goed gaat, kan je zakelijk scoren. Heb je privé een probleem, ben je zakelijk niet ook niet scherp. Voordat ik ga golfen, zorg ik daarom dat ik tijdig aankom om de rust te vinden voordat ik die eerste bal sla. Ik wil die energie voelen. Als ik naar de tee loop en de eerste slag gaat goed, dan denk ik: het zou wel eens een hele mooie dag kunnen worden. En sta ik eenmaal bij die putt, dan weet ik dat ik die maak. Golfen is focussen, scherp zijn, weten dat je het kunt. Net als bij het leven.”

Dit verhaal is eerder gepubliceerd op Golf.nl

Laat een bericht achter