Cas Claassen (28) komt uit Eindhoven en is senior medewerker accountancy bij Joanknecht. Naast dat hij in zijn vrije tijd graag een balletje slaat bij The Dutch, sleept hij ook tijdens werktijd potentiële klanten mee naar de golfbaan.

‘Door mijn gedreven golfspel zien klanten direct de mentaliteit die ik op zakelijk gebied nastreef’

“Op mijn twaalfde nam mijn vader me voor het eerst mee naar een golfles. Ik vond het direct leuk en merkte dat het goed ging. Op mijn dertiende werd ik lid en tegen de tijd dat ik zestien was, stond ik soms wel 40 uur per week op de golfbaan. Destijds was het mijn ambitie om golfpro te worden. Bij de keuze voor mijn vervolgopleiding vond ik het daarom belangrijk deze te kunnen combineren met golfen. Achteraf heb ik te weinig nagedacht over wat ik écht leuk vind, waardoor de studie zwaarder viel dan verwacht. Op den duur moest ik kiezen. Hoewel ik het presteerde tot handicap 3, besloot ik op mijn twintigste dat ik me beter kon focussen op mijn studie. Een leven als golfpro was niet voor mij weggelegd. Na deze beslissing wist ik mijn studie met succes af te ronden. Op dat moment zei mijn vader: ‘Ga nu iets doen wat je écht leuk vindt. Als ik zie hoe gemotiveerd jij op die golfbaan staat, weet ik dat je je ergens in vast kunt bijten. Zo lang je het maar leuk vindt.

“Die woorden heb ik mezelf daarna altijd voorgehouden. Alles is mogelijk, als ik het maar écht leuk vind. Toen ik vervolgens de open dag van de IVA Business School in Driebergen bezocht, was ik direct verkocht. Eindelijk had ik mijn drive gevonden en het studeren werd zo een stuk makkelijker. Uiteindelijk ben ik in de accountancybranche terecht gekomen. Vanuit mijn werk ben ik nu ook weer meer gaan golfen, waarbij ik regelmatig potentiële klanten meeneem. Op het moment dat je met een klant op kantoor afspreekt, merk je dat het direct over werk gaat. Neem je de tijd om samen achttien holes op een golfbaan te staan, dan leer je iemand ook echt kennen. Natuurlijk hebben we het daarna tijdens het diner ook over het werk, maar omdat je dan al vier uur samen over de golfbaan hebt gelopen is het direct een ander gesprek. Daarbij merk ik dat klanten me door mijn golfspel ook serieuzer nemen. Door mijn gedreven golfspel zien klanten direct de mentaliteit die ik op zakelijk gebied nastreef. Immers, wanneer ik me zo kan toeleggen op het golfen, dan moet ik eveneens in staat zijn zo gemotiveerd te zijn in mijn werk.”

Dit verhaal is eerder gepubliceerd op Golf.nl.

Laat een bericht achter