Een absolute must als je naar Rio de Janeiro gaat. In slechts 2,5 uur rijden vanaf Rio city kom je vanuit de hectiek van de stad in totale rust in een prachtig paradijsje terecht. Ihla Grande is goed te doen als dagtrip vanuit Rio stad. Ik zou echter aanraden er minimaal een paar dagen te verblijven op het eiland.

Meeste toeristen gaan alleen naar Lopes Mendes Beach, wat absoluut een van de mooiste stranden van het eiland is en veel wordt genoemd als een van de mooiste stranden ter wereld. Maar het is ook het meest toeristische strand van het eiland. En met zijn meer dan 100 stranden zou ik zeker ook aanraden naar andere stranden te gaan. Er worden verschillende boottours aangeboden waarbij je leuk kan strandhoppen. Je kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid gaan.

Het eiland heeft prachtige flora en fauna en is nog behoorlijk ongerept. Je kan er prachtig wandelen door de jungle, zwemmen in watervallen en snorkelen in de zee. Wanneer je er langer verblijft is het meest voor de hand liggend een pousada te huren in Vila do Abraão, het enige noemenswaardige dorpje van het eiland. Voor een echt onbewoond eiland gevoel zou ik eerder een pousada nemen die net wat verder ligt. Er zijn namelijk veel stranden zo klein en afgelegen dat je er bij je pousada je eigen privéstrand krijgt en dat is natuurlijk véél romantischer.

Laat een bericht achter