Ik werd bijna emotioneel toen ik eindelijk was aangekomen bij devil’s throat, de grootste en meest spectaculaire van de Iguaçu-watervallen. Grenzend aan Brazilië en Argentinië hoort devil’s throat samen met bijna 300 andere tot het grootste complex watervallen van Zuid-Amerika. Je wordt er overvallen door een gigantisch kabaal waarbij er per seconde wel 6,5 miljoen liter water naar beneden stort. Ik had me met het aanschouwen van dit spektakel werkelijk geen beter verjaardagscadeau kunnen voorstellen.

Bezoek zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant, want beide parken zijn even mooi. Maar waar je aan de kant van Brazilië in zo’n 2,5 uur door het park heen kan lopen heb je aan de Argentijnse kant zeker 5 uur nodig om alles te zien. Je kan de watervallen ook vanuit het perspectief van het water bekijken vanuit een bootje, en als je geld over hebt is een helikoptervlucht ook een waardige aanvulling.

Als je de Braziliaanse kant bezoekt, vergeet dan niet naar het naast het nationale park gelegen Parque das Aves Iguaçu te gaan, oftewel het vogelpark van Iguaçu. De vogels worden hier bijzonder goed verzorgd en krijgen er alle ruimte. Meest indrukwekkend vond ik de kooi voor de Macaws van maar liefst 60 meter lang waar de Macaws je letterlijk om de oren vliegen. Erg grappig zijn ook de los rondvliegende toekans, die zo gewend lijken te zijn aan de aanwezigheid van mensen dat ze de tijd lijken te nemen voor je te poseren.

Als je nog tijd over hebt kun je je trip naar Iguazu combineren met een tour bij Itaipu, de op een na grootste stuwdam ter wereld. Een rondleiding is bijzonder interessant en super indrukwekkend.

2 Berichten

  1. Wat een prachtige foto’s! Ik ga het op mijn bucket list van plekken en landen zetten die ik ooit nog wil bezichtigen!

Laat een bericht achter