Na urenlang reizen door zand en woestijn, zo dor en droog dat er niks lijkt te kunnen groeien behalve af en toe een verdwaalde cactus, doemt uit het niets ineens de oase van Huacachina op. Is het een mirage? Is het echt? Is het werkelijk? Het lijkt een verbeelding, maar niets is minder waar. Menig local komt hier om te relaxen bij het water, maar deze plek is ook een grote toeristische trekpleister.

De grootste toeristische attractie is hier zonder meer het buggy rijden waarbij je met een wagentje met hoge snelheid door de duinen gaat crossen. Zeker niet voor mensen weggelegd die bang zijn voor achtbanen, maar anders de beste attractie die je kan bedenken waar je voor een tientje wel 4 uur zoet kan zijn.
Wie durft kan zich wagen aan sandboarden, wat over het algemeen meer neerkomt op buikglijden, maar het mag zeker de pret niet drukken. Wat de échte kers op de taart is, is toch wel de zonsondergang bij deze bijzondere plek. Al met al zeker de moeite waard om Huacachina op te zoeken.

Uit hygiënische overwegingen zou ik overigens niet zomaar het water in duiken. Er lopen veel honden rond die hun behoefte langs de kant doen.

Auteur

Leuk dat je op mijn blog bent! Heb jij leuke ervaringen die je wil delen? Of heb je vragen nav mijn blog? Laat dan een berichtje achter!

Laat een bericht achter