Ik dacht ik ben een stoere Nederlander, tuurlijk ga ik fietsen! Maar ik kwam toch echt van een koude kermis thuis toen ik voor het eerst op de mountainbike stapte en over Death Road fietste. Dit is toch even andere koek! Gelukkig kreeg ik het al snel onder de knie al was ik zeker niet de snelste maar dat maakte niet uit. Wat een waanzinnige tocht is dit!

Waan je je op de top nog in de wolken met een landschap met kale vlaktes op een hoogte waar vegetatie niet mogelijk is met vreselijke ijs kou (gelukkig krijg je een dik pak aan met handschoenen), fiets je in een paar uur naar beneden naar de jungle en bloedverziekende hitte met werkelijk prachtig uitzicht over de bergen.

Oke oke het is best avontuurlijk en ik snap zeker dat dit ooit death road was en het nog steeds zo noemen, maar het was het zeker meer dan waard. Vanuit La Paz is Death Road goed te bereiken. Je moet wel even vroeg je bed uit want het is wel een paar uur rijden. Neem zeker niet de goedkoopste organisatie, want je wil wel echt een goeie fiets hebben. Ikzelf heb via Ride On geboekt die vooralsnog heel goedkoop waren omdat ze net een jaar bestonden. Maar dus ook nieuwe fietsen en uitrusting hadden.

Laat een bericht achter