Cusco vond ik een van de leukste steden van Peru. Het bruist er enorm. De mensen zijn er aardig en er heerst een gemoedelijke sfeer. Cusco heeft iets, iets magisch. En toch was ik het na een week spuugzat om constant aangesproken te worden door kleine Peruaanse vrouwtjes die massages aanbieden voor een tientje per uur. Ook ik was na een paar dagen verstag gegaan en waren bijna mijn voeten geruïneerd omdat het vrouwtje echt geen idee had wat ze aan het doen was. En dat een dag voordat ik de Inca Trail zou doen. Gelukkig is alles goed gekomen. Maar.. niet intrappen dus!

Voor de rest heeft Cusco een bruisend centrum waar je prima kan eten. Ook voor de vegetariërs is er genoeg te vinden, wat voor Zuid-Amerika waar een echte vleescultuur heerst best uniek is. Je kan ook prima stappen in Cusco en als je de salsa en raggeaton even zat bent is er ook genoeg te vinden waar westerse muziek gedraaid wordt. Daarnaast is Cusco een prima uitvalsbasis voor vele tours als de Inca Trail en Machu PichuRainbow Mountain en Sacred Valley waarover meer informatie en foto’s te vinden zijn op mijn blog. Rondom het plein Plaza de Armas zitten genoeg bureaus die alle verschillende tours aanbieden. Er zit veel verschil in prijs en kwaliteit dus laat je goed informeren voordat je iets kiest!

Andere bezienswaardigheden in Cusco zijn oa San Pedro markt, Sacsayhuamán, Maras, Moray en de ruïnes van Pisac waarover hier meer te vinden is.

Nog een tip; als je een ECHT goeie massage wil, ga dan naar Ajna, aan de Calle Meson de la Estrella 180. Deze dame die amper tot mijn middel kwam heeft kracht in haar vingers als die van een beer en heeft mijn overbelaste rug en nek als gevolg van de Inca Trail weten te redden. Oke, het kost iets meer dan een tientje maar het is het meer dan waard!

Laat een bericht achter