Het duurde even voordat ik in Bonito aankwam, want dit kleine dorpje ligt echt in the middle of nowhere. Maar het is goed te doen voor wie ook naar Iguacu reist.

Bonito ligt midden in de jungle en is daar waar het dierenrijk de overhand heeft. Bonito is daar waar struisvogels de koppen in het zand steken, de apen door de bomen slingeren. Daar waar geen koeien maar capibara’s langs de weg grazen, en waar je geen duiven zult vinden maar Toekans.

Bonito is een uitstekende uitvalsbasis om er prachtige excursies te doen om natuur en dierenrijk te verkennen. Het staat er bekend om zijn ecotoerisme, waarbij de tours tot in de puntjes zijn georganiseerd. Dit alles komt wel met een prijskaartje, dus is zeker niet voor de lowbudget backpacker weggelegd.

Hoofdattractie blijven hier de vissen. De vissen zelf zijn niet heel bijzonder, maar ze zijn er in grote getale. Het water is hier werkelijk kraakhelder en je kan er fantastisch snorkelen. De ervaren duiker kan er prachtig duiken in een van de mooiste grotten ter wereld. Je kan er ook prachtig wandelen in de natuur en zwemmen in een van de vele watervallen die het gebied rijk is.

2 Berichten

Laat een bericht achter