Banos is gelegen in een prachtig natuurgebied met bergen, vulkanen, rivieren en honderden watervallen. Het dorpje heeft zijn naam te danken aan de vele warmwater bronnen die er te vinden zijn door de aan de voet van het dorp liggende vulkaan Tungurahua.

Er is in Banos er werkelijk voor ieder wat wils te doen. Je kan er prachtig wandelen in de natuur in de bergen en langs de rivieren. De avonturier kan er raften en tuben, of fietsen langs de route de cascadas, oftewel de route der watervallen. Maar je kan er natuurlijk ook gewoon lekker relaxen in een van de vele spa’s. Banos is ook een prima beginpunt voor een tour naar de jungle.

In Banos zelf is het vooral gericht op de toeristen met de ene na de andere reisbureau. Je kan er overigens prima en betaalbaar eten en het uitgaansleven is er goed, maar wat mij betreft net iets té toeristisch.

Meest lokale attractie is Casa del Arbol, een boomhut met schommel bovenop de berg van Banos met uitzicht op Tungurahua. Dit is absoluut vermakelijk, maar het is wel echt aan te raden op eigen gelegenheid te gaan wanneer het niet te druk is met toeristen.

Probeer er ook eens hun lokale drankje, rum van suikerriet. Deze is voor een habbekrats te koop in een van de vele kraampjes op de markt. Kijk uit dat je er niet te veel van drinkt, anders is een kater gegarandeerd!

Laat een bericht achter