Another day in Cusco.. nog steeds aan het acclimatiseren door de hoogte van de stad. Maar ik begin, met een goede nachtrust achter de rug, vol goede moed aan een nieuwe dag. Een ontbijtje met thee van cocabladeren als goeie start. Voordat ik wil gaan lunchen en de stad verder ga verkennen met Ami, die ik de dag ervoor bij de tocht naar de sacred valey had ontmoet, loop ik nog even snel langs de receptie om het adres van mijn hostel door te geven aan het bureau die mijn inca trail voor morgen heeft geboekt. Ze hadden echter niet gereageerd op mijn mail van de dag ervoor.

Ik word ondertussen steeds zenuwachtiger, maar mijn vriend Diego geeft niet op.

Na meerdere telefoontjes en mailtjes steeds geen gehoor. Diego van de receptie krijgt argwaan en denkt dat ik ben opgelicht. Maar hij stelt me gerust, in het ergste geval krijg ik mijn geld terug aangezien mijn aankoop met creditcard is gedaan. 

Uitzicht over de daken van Cusco

Ik word ondertussen steeds zenuwachtiger, maar mijn vriend Diego geeft niet op. We gaan samen naar de ministerie van cultuur om mijn boeking te controleren. Deze was slechts een paar blokken verderop. Gelukkig kon men daar zien dat mijn boeking is geregistreerd. En pak van mijn hart.. echter moesten we nog langs het bureau van toerisme om uit te zoeken welk bureau mijn boeking heeft geaccepteerd. We worden van kastje naar de muur gestuurd. Maar mijn Mexicaanse vriend Diego blijft volhouden dat dit zo gaat in Peru, niemand stelt zich verantwoordelijk voor wat dan ook. Maar… we komen al een stukje verder. Het bureau is schijnbaar verhuisd en was daardoor twee weken niet te bereiken per telefoon en e-mail. De e-mails die ik heb gestuurd kwamen niet aan, telefoonnummer is veranderd. Dit verklaart een hoop.

Kinderen bij een school in Cusco

Nog steeds gelooft Diego niet dat het koosjer is dus we gaan met de nieuwe informatie naar het nieuwe adres van het bureau wat mij zou vertegenwoordigen voor de inca trail. En daar kwamen we dan eindelijk aan waar ik moest zijn. Gelukkig geen scam, zo gaan dingen blijkbaar in Peru. Ik weet eindelijk wat ze bedoelen met tranquillo. ik zal maar zwijgen over hoe ik vandaag aan geld ben gekomen om de rest van de trail te kunnen betalen.

Maar, alles is gelukkig geregeld! Heb mijn groep ontmoet, briefing gehad.. Vanaf morgen 4 dagen bikkelen voor de wandeltocht der wandeltochten, de inca trail naar de Machu Pichu… Zin in!

Laat een bericht achter